Deň Zeme 2013

22.4. je Deň našej modrej planéty, kedy si pripomíname, že sa k nej máme správať s úctou, a rešpektovať jej prírodné zákonitosti. Centrum voľného času Trend Detva pripravilo v tento deň množstvo zaujímavých aktivít pre deti a rodičov. Nádherné slnečné počasie podčiarklo celú peknú atmosféru, ktorú všetkým prítomným účastníkom navodil program, tento otvoril celé naše popoludnie k oslave Dňa Zeme. Predstavili sa v ňom deti z FS Makovienka – VI. MŠ, Mažoretky – VII. MŠ, Čokoládky – CVČ Trend, Hip hop – CVČ Trend, Country tanec – Klub dôchodcov č.3. Azda najväčším zážitkom bola pre deti ukážka Kanisterapie, ktorú so svojimi vycvičenými psíkmi deťom predviedol Miroslav Suja – diplomovaný kanisterapeut.
Okrem programu sa deti s veľkou chuťou a radosťou zapájali do pripravených aktivít. Pri ich realizácii nám predovšetkým pomohli dobrovoľníci z OZ Aktívne mesto, študenti Gymnázia Detva, Skauti Detva, OZ Tulipán, Klub dôchodcov č.3. Všetkým patrí naše srdečné poďakovanie. A do akých aktivít sa deti spolu s rodičmi mohli zapojiť ? Boli to Tvorivé dielne z odpadu, Tvorivé dielne OZ Tulipán, Emil a jeho kreslenie, Indiánske aktivity, Poznávanie liečivých bylín a drevín v indiánskom stane ( pri ktorom si na indiánskom ohni mohli deti upiecť chlebík, či špekačku ), Eko – logické hry, Zuzka a maľovanie na tvár ( kde deti vytrvalo čakali, kým na nich príde rad ), Viazanie uzlov so Skautmi, Premietanie ekofilmu. Jednou z najnavštevovanejších aktivít bola aktivita Ochutnávka tradičných jedál o ktorú sa nám postarala zlatá stará mamina Mária Ďurišová. Deti tak mohli ochutnať tradičné pečené zemiaky, halušky s kyslou kapustou, šmirkas netradične natretý na celozrnných chlebíkoch, ktoré nám sponzorsky venovala spoločnosť CELPO.
Z oslavy Dňa Zeme si všetky deti odniesli množstvo neopakovateľných zážitkov…

V poslednom období sa objavilo množstvo informácií, ktoré spochybňujú činnosť nášho zariadenia, pričom je smutné, že vyjadrenia prichádzajú od ľudí, ktorí sa našich podujatí nezúčastňujú napriek opakovaným pozvaniam. Činnosť CVČ Trend nie je o prelievaní financií pre športové kluby, je predovšetkým o prospešných a zmysluplných aktivitách, ktoré pripravujú a realizujú pracovníci tohto zariadenia s osobným zanietením, a na vysokej organizačnej úrovni.

Miroslava Lenďáková